Ny sommarsingel från Liedström & Co ”Sommar i Stan” 

Pressmeddelande onsdag den 22 maj 2024 från Wide Records/Border Music

22 maj släpper artisten och låtskrivaren Thomas Liedström tillsammans med bandet Co nya singeln ”Sommar i Stan” som hyllar årstiden och den goa grejen med att vara just i stan på sommaren. Singeln är också först ut inför andra albumsläppet som kommer i mitten av juni. Artisten har sedan tidigare en 12:e plats på svenska topplistan och kanske 900 spelningar i bagaget i olika sammanhang. Egna band, men också som musiker hos andra. Bland annat basist i jack Vreeswijks band med totalt ett 100-tal spelningar. 

Låten är producerad och mixad av Max Lorentz som också spelar piano och orgel. Max är både producent och musiker till och med akter som; Ulf Lundell, Sanne Salomonsen, Mats Ronander och Pugh Roghefeldt.

Liedström & Cos första album ”Kapitel 8” kom 2017 där låten ”I union” blev finalist i ”P4 Nästa” och parallellt landade albumets singel ”Snälla Tina” på ”Swedish Independent Chart” och fick radiospelningar runt om i hela landet. Artisten har sedan solodebuten gjort ett 50-tal spelningar, bland annat med Albin Lee Meldau, Moa Lignell, Jakob Karlberg, Jack Vreeswijk, Dan Hylander och Ebbot Lundberg m.fl. 

Thomas Liedström växte upp i ett musikerhem där hemmet lika gärna kunde ha varit en loge för en turné på Folkets Park, eftersom pappa var bandledare som kompade div storheter. I samband med turnéer och spelningar dök de ofta upp hemma: Umberto Marcarto, Josephine Baker… Vilket ledde till ett liv med musiken intensivt i blodet. Utöver Thomas 900 spelningar(semi-pro) har han civilt mest jobbat på andra sidan scenen som tex på skivbolag, varit turnéläggare, promotat Laleh och José Gonzalez. Hoppat in som musikjournalist och intervjuat Tommy Ramone på Chelsea Hotel i New York, gjort huvudreportaget om Sun Records i Memphis Tennessee. Varit kulturchef i Skaraborg och Värmland. Varit VD inom musikutbildning (Music Factory), musikkonsult för ”How to act on stage” och dessutom punkcoach åt regissören Ulf Malmros m.m. 

Nu är det änligen dags för en ny singel, ”Sommar i Stan”.                                                
Läs mer: https://www.facebook.com/liedstrompoppoet                      
Singelrelease ”En Liten Kopp Kaffe” (Spotify m.fl.) den 22 maj 2024.             
Wide Records, Border Music – 22 maj 2024                          
Presskontakt: Thomas Liedström, Svenska Event, 0722-153613Leave us a comment


Comments are closed.